Qshops keurmerk  Webshop Keurmerk  European Trust Mark

The Feedback Company

Reviews van klanten: 8,8 / 10 153 reviews

Radiator aansluitmateriaal

Radiator aansluitmaterialen voor montage

Al het benodigde aansluitmateriaal om uw radiatoren aan te sluiten koopt u eenvoudig online bij Radiatorpakhuis. Wij helpen u graag bij het vinden van het juiste radiator aansluitmateriaal. Ons assortiment radiator aansluitmateriaal bestaat o.a. uit radiator kranen, thermostatische kranen, voetventielen, onderblokken, buizen, leidingen, koppelingen en ontluchtingssets. Heeft u vragen of heeft u hulp nodig bij het bestellen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Radiator aansluiten? Welke montage materialen heb ik nodig?

De radiatoren die wij leveren worden niet standaard geleverd met alle aansluitmaterialen. Radiator aansluitmaterialen voor montage van uw radiator hoe werk dat nu eigenlijk?

Hoe sluit ik een radiator aan?

Hieronder staat een beknopte handleiding hoe u een radiator kunt aansluiten.
Let op: de handleiding geldt niet voor elke radiator, maar voor de meest voorkomende.

Radiator aansluiten

 1. Bevestig de radiator aan de muur met beugels. Houd aan de onderkant tenminste 10 cm vrij. Tussen de radiator en de wand dient u 5 cm vrij te houden. Dit is nodig voor een betere luchtcirculatie.
 2. Hang de radiator in de beugels. Het ontluchtingsventiel moet zo worden ingesteld dat dit op het hoogste punt zit. Zorg ervoor dat het ontluchtingsventiel niet zichtbaar is.
 3. Bevestig de ontluchtingskraan.
 4. Bevestig nu de kraan en de afvoerverbinding op de radiator. Het schroefdraad moet in tegengestelde richting met teflontape omwikkeld worden, zodat u geen lekkage krijgt.
 5. Maak nu een aftakking van de ringleiding naar de radiator. Neem hierbij de kortste weg met zo min mogelijk bochten. Bevestig vervolgens deze leiding ook met beugels aan de muur. De maximale afstand van de beugels is 1,2 meter.
 6. Bevestig met behulp van knelfittingen de aanvoer en afvoer aan de verwarming. Draai de moer stevig vast en plaats de knelring over de leiding.
 7. Vul het systeem met water als u alles correct heeft aangesloten. Als de ketel een drukmeter van 1,5 tot 2 bar aangeeft, dan moet u de watertoevoer sluiten.
 8. Ontlucht de radiatoren.
 9. Als de drukmeter nu niet meer een druk van 1,5 tot 2 bar aangeeft, dient u de radiator nog een keer bij te vullen en het systeem te ontluchten.
 10. Bedek de plekken waar de leidingen door de muur komen met een kunststof rozet.

Wilt u uw radiator aansluiten, maar weet u niet wat u nodig heeft? Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder met al uw vragen. U kunt telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

 • Volledige garantie
  10 jaar garantie op radiatoren
 • Achteraf betalen
  Eerst zien, dan pas betalen
 • Binnen 1 werkdag bezorgd!
  Voor alle voorradige producten
 • Gratis verzenden
  in Nederland
U kunt veilig betalen met:Betaalmogelijkheden